Benkeplaten er noe av det aller viktigste på kjøkkenet

Et pent kjøkken består av mange forskjellige deler, og benkeplaten er en svært sentral del. Fronter på skuffer og skap er selvfølgelig viktige, men ikke glem benkeplaten. Den må både komplettere de andre materialene, og dessuten spille en egen rolle på kjøkkenet. Leverandører som AUBO kjøkken tilbyr et bredt utvalg forskjellige materialer og design.

Naturmaterialer eller en syntetisk benkeplate?

De forskjellige benkeplatene hos AUBO kan plasseres på en skala fra naturmaterialer til mer syntetiske stoffer. Plater i heltre eller stein er selvfølgelig helt naturlige, og har sine egne fordeler og ulemper. Forskjellige laminatmaterialer består til en stor del av treverk og papp, men med en syntetisk overflate. Dessuten finnes det benkeplater som kombinerer knust steinmateriale med syntetiske materialer, corian er bare et eksempel.

Husk på vedlikeholdsbehovet

Benkeplater i heltre og stein trenger en god del vedlikehold. En benkeplate i tre kan både oljes og lakkeres, og dessuten slipes når den blir slitt. Legg merke til at det gjelder benkeplater i heltre, en benkeplate i laminat kan ikke slipes. Stein trenger faktisk også vedlikehold, da steinmaterialer som granitt er porøse. Det betyr også at stein faktisk kan være relativt ømfintlig i forbindelse med for eksempel rengjøring.

Laminat, corian og andre syntetiske benkeplater trenger ikke like mye vedlikehold. Samtidig er det selvfølgelig viktig å sette seg inn i det enkelte materialets begrensinger. Noen syntetiske benkeplater tåler for eksempel varme dårlig. Derfor er det også fornuftig å tenke over hvordan kjøkkenbenken egentlig vil bli brukt, og hvilket vedlikehold og pleie som er akseptabelt i hverdagen.

Når du velger benkeplate er det dessuten bra å forstå hvordan fargen og materialet vil passe sammen med både kjøkkenets farger, hvitevarene og ikke minst veggen over benkeplaten. Forskjellige materialer kan passe godt sammen, og skape interessante og spennende kontraster mellom for eksempel heltre, stål, glass og malte overflater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.