De beste kildene til norske nyheter

Det å ville følge med på nyhetene er veldig forståelig. Det er en viktig måte å følge med på hva som skjer i verden, og ikke minst i Norge. Det å sjekke nyhetene har derfor blitt en helt naturlig del av rutinen om morgenen for mange. Men hvor får man egentlig de beste norske nyhetene, og hvilke kilder bør man oppsøke hvis man vil få med seg mest mulig?

For nordmenn som bor i utlandet, kan det å få med seg norske nyheter være ekstra viktig. Men fordi man ikke bor i Norge lenger, kan det være en utfordring å finne de beste kildene til disse nyhetene. I denne artikkelen skal du derfor få noen tips og råd i forhold til hvor du kan finne de aller beste norske nyhetene, sånn at det blir lettere å følge med.

Få nyhetene dine fra flere forskjellige kilder

Det å bare få nyhetene dine fra en kilde er ikke anbefalt, og det er mange grunner til dette, men den grunnen som kanskje er den aller viktigste av alle er at nyhetene alltid er vinklet på en bestemt måte. Dette betyr ikke at det er noen som prøver å lure deg, det betyr bare at nyhetene er farget av hvem som skriver eller presenterer dem og det forarbeidet som er gjort. Alt dette er påvirket av bias, og det er derfor du ofte kan se de samme sakene presentert på flere forskjellige måter.

Det å lese nyheter fra flere kiler er derfor bra. Her er noen av de beste (husk å få nyhetene dine fra flere kilder, så er du bra dekket inn):

  • Nyheter på radio
  • Nyheter på TV
  • De store, nasjonale avisene
  • Nettavisen til de samme avisene
  • Forskjellige podkaster som dykker dypt ned i nyhetene
  • Nisjemedier som gir deg en dypere dekning