Finn inspirasjon i hverdagen

Det kan være vanskelig å finne inspirasjon i hverdagen til å tenke litt mer kreativt, men kanskje vet du bare ikke helt hvor du skal lete? Her kan du lese litt mer om inspirasjon og hvordan du kommer deg opp av gropa av bare det samme og får ny inspirasjon og kanskje til og med også ny giv i hverdagen.

Hva er egentlig inspirasjon?

Inspirasjon er alt det input vi får som inspirerer oss til å tenke i nye tankebaner og mønstre. Det er en god grunn til at inspirasjon er så populært, det er fordi vi mennesker er laget for å lære noe nytt hele tiden og danne nye tankebaner. Det kan inspirasjon hjelpe med. Det er nemlig ikke sånn at inspirasjon utelukkende er for kreative mennesker – alle mennesker kan inspireres til å tenke nytt, selv om det ikke handler om å skape noe.

Det kan være så simpelt som å tenke nytt i forhold til hvordan man bor, hvordan man innreder eller bare hvordan man fikser håret hver morgen. Inspirasjon er et voldsomt og kanskje til og med litt poetisk ord, men det trenger ikke å handle om noe annet enn helt enkle hverdagsting. Derfor trenger alle inspirasjon, selv om det bare handler om å gjøre hverdagsting på en litt ny måte. La oss se litt på hva du kan gjøre.

Bruk nettet aktivt

Internett har vært en fantastisk oppfinnelse som påvirker nesten alle aspekter av livene våre, og det gjelder faktisk også inspirasjon. Man kan nemlig bruke nettet for

å bli inspirert itl nesten alt. Det finnes til og med egne medier som utelukkende er laget for inspirasjon, vel å merke visuell inspirasjon. Det kan for eksempel være medier som Pinterest og Instagram, som utelukkende er bygget for at man skal se noe som man kanskje aldri ville ha sett ellers og bli inspirert. På Pinterest kan man lage såkalt moodboards, som er et slags tankekart med inspirasjon – fordi inspirasjon sjeldent bare kommer fra en enkelt kilde.

Inspirasjon på et moodboard viser nemlig hvor komplekst inspirasjon på mange måter er. Vi blir inspirert av flere forskjellige kilder eller referanser, og så danner det sammen noe helt nytt. Hvis det bare fører til det samme, så er det ikke inspirasjon, men kopi. Det som er inspirasjon, er å bruke noe på en ny måte, eller videreutvikle en ide eller tanke. Et moodboard kan bestå av helt trivielle ting som trappestiger og verktøy til klær og klassisk kunst.

Hvis du får en god ide som du vil finansiere og sette ut i livet, kan det være en god ide å se litt nærmere på finansiering. Det kan man nemlig også finne på nettet. På https://hurtigudbetaling.dk/ kan du finne flere muligheter og sammenligne, så du finner den løsningen som passer best for deg og dine behov.

Omgi deg med inspirerende mennesker

Det er også en god løsning, hvis du vil bli mer inspirert, å omgi deg med mennesker som du synes er inspirerende. Det kan være alt fra venner til partnere, men ofte krever det at man møter noen nye mennesker man kan bli inspirert av. Både når det kommer til nye venner og nye kjærlighetsforhold, kan nettet også hjelpe – og dermed også hjelpe med å finne inspirasjon gjennom relasjoner. Læs mere om dating her og kom i gang med å møte nye mennesker.