Hvordan oppbevarer man kryptovaluta? 

Kryptovaluta er på alles lepper, men hva er det egentlig og hvordan oppbevares det? Det finnes ikke mange som ikke har hørt om såkalt kryptovaluta, som for eksempel Bitcoin, men det er kanskje ikke like mange som vet hva det faktisk er. Hvordan oppbevarer man egentlig bitcoins, og hvordan kan man bruke det? 

Hva er egentlig Bitcoin?

Bitcoin er en form for kryptovaluta, altså en elektronisk valuta som eksisterer i form av en digital fil. Bitcoin er basert på det som kalles blokkjede-teknologi. Helt basalt kan du forestille deg blokkjeden som et gigantisk excel-ark, hvor alle transaksjoner som er blitt gjennomført i den aktuelle kjeden står oppført. 

Blokkjeden styres ved hjelp av kryptografi. 

Poenget med Bitcoin er at det er en valuta som er desentralisert og distribuert, det vil si at det ikke er en sentralbank eller pengeinstitutt som regulererer valutaen, eller fungerer som mellommann i transaksjonene. 

Bitcoins er altså løsrevet fra en overordnet sentralisert styring. Hvis man ønsker å investere i bitcoins kan det være lurt å holde seg godt oppdatert på valutakurser, tips til investering og hva som skjer i kryptovalutaverdenen. Her kan du lese mer om bitcoins og kryptovaluta og holde deg oppdatert på det nyeste innenfor investering i Bitcoin. 

Hvor oppbevarer man bitcoin?

Alminnelig valuta oppbevarer du i en lommebok, og det er faktisk også tilfellet med kryptovaluta. For å kunne oppbevare bitcoins trenger du nemlig en virtuell lommebok. Det finnes mange forskjellige typer virtuelle lommebøker, og hvilken du velger avhenger av både preferanser og sikkerhet. Det finnes virtuelle lommebøker i form av apper til mobiltelefonen, som software til datamaskinens skrivebord eller online. 

Finn den tryggeste virtuelle lommeboken 

For å kunne oppbevare kryptovaluta trygt er det viktig at du finner den tryggeste virtuelle lommeboken. Den tryggeste virtuelle lommeboken er en lommebok som eksisterer offline på datamaskinens skrivebord. 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.