Ta med deg nyhetene overalt

I dag er man veldig privilegert uten at man egentlig tenker over det i det hele tatt. Vi har hele verden i lommen og trenger aldri å gå glipp av noe. Dette kan skape litt stress for noen, men det gjør også at man kan holde seg konstant oppdatert. Hvilke fordeler er det ved at man kan ha med seg nyhetene overalt? 

Hvilke fordeler har det å være oppdatert?

Det er faktisk mange fordeler ved å holde seg konstant oppdatert. Det betyr at du aldri trenger å gå glipp av noe og i dagens digitale samfunn så får du som regel nyheter og hendelser rett i lomma, nesten samtidig med at de skjer. Det er sjeldent mer enn et par minutters forsinkelse på nyheter, fra noe skjer til du har de rett i lomma. Internett er en informasjonskultur som gjør at du alltid har tilgang på det nyeste nye – både nyheter og informasjon generelt. Dette kan være litt stressende for noen. Men det går faktisk an å velge. Det er lurt å velge sånn at du får et litt nyansert nyhetsbilde og ikke bare utelukkende stoler på at nyhetsstrømmen din på Facebook klarer å finne ting for deg. Dette blir nemlig ofte litt unyansert og ensformig, siden Facebook velger hendelser og informasjon basert på algoritmer som analyserer dine interesser.

Det er mange fordeler ved å være godt oppdatert, du får et nyansert blikk på verden og har alltid spennende samtaleemner klare. Det er lurt å velge lit forskjellige nyhetsmedier så du kan få et så nyansert overblikk som mulig. Følg med på både Ranaposten.no og for eksempel Aftenposten så du kan få to kvalifiserte stemmer som omtaler hendelser med forskjellige blikk.

Velg litt utenom det vanlige

Man skal nemlig passe på å ikke bli komfortabel og bare velge nyheter som passer seg akkurat her og nå, men få et nyansert blikk på verden. At nyheter i dag er så tilgjengelige gjør det mye lettere å holde seg oppdatert, men gir også et større ansvar til forbrukeren om å kunne velge det som er viktig og ikke bare lese dagens avis som dumpet inn i brevsprekken fra A til Å.